Tom Yum Hangvua (Thailandsk Oksehalesuppe)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale Kilde : Matopskrifter.no Indsendt : Red : |
|
|
Varm olien i en stegepande eller gryde, brun oksehalerne godt.
Tag dem op af gryden.
Svits løg, hvidløg og chili i olien uden at det bliver brunt.
Læg i kaffirlimebladene og citrongræsset, citronsaft og sukker, vend godt sammen.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon/kraft. Læg oksehalerne tilbage i gryden og la det hele småkoge i ca. 3 timer, til kødet er mørt og løsner fra benene.
Tag benene ud af kraften, køl dem lidt ned og sæt kraften til side så længe. Skær eller pluk kødet af benene. Læg så kødet tilbage i suppen, og tilsæt paprika, squash og galanga. Lad suppen småkoge i 15-20 minutter. Suppen skal være skarp og stærk. Er den for stærk, kan du tilsætte 1 dl kokosmælk for at runde smagen af. Pynt suppen med koriander og chili. Ris er tilbehør og spises fra tallerken. Smag eventuelt til med fiskesauce. |
|
Opskriften er vist 14361 gange,
og udskrevet 250 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Mogens Holm - 2012-07-14 19:27:22 Lækker opskrift. Hvis du har de små røde "chilibanditter", så prøv først med en. Smag til, og så den næste. Vi sluttede på to, men med kerner, og det giver sved på panden. Sådan. Margit - 2012-06-18 09:46:05 hvad er galanga og hvor kan det købes ? pia oesten - 2010-11-29 06:53:38 En helt fantastisk god suppe, vi er helt vilde med den,den kan varmt anbefales,10 tal herfra mumsss. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne