Kanelbrød (Amo)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre.
Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren, husk gæren ikke må varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele, som formes til kugler, der hviler 2-3 minutter.
Kuglerne slås flade, drysses jævnt med kanel og formes derefter som franskbrød, anbringes på en smurt plade og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Pensles med æggestrygelse, drysses med groft sukker og bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 20 minutter.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Tips: 827 |
|
Opskriften er vist 8671 gange,
og udskrevet 183 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne