Nemme wienerhorn

Nemme wienerhorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.25 dl.mælk
25 g.gær
40 g.sukker
0.5 sammenpisket æg
250 g.hvedemel
 
 Til indrulning:
150 g.smør
 
 Fyld:
80 g.sukker
40 g.smuttede mandler
0.5 sammenpisket æg
1 spsk.smør
 
Opskrift:
Gæren røres ud i den kolde mælk. Sukker, æg og hvedemel tilsættes. Dejen æltes sammen og rulles ud til en firkant, omkring 1½ cm. tyk.

På halvdelen af denne fordeles det kolde smør i skiver. Lidt gluten hvedemel på. Resten af dejen foldes over og lægges sammen til en firkant, ligesom en serviet.

Dejen rulles atter ud til en firkant og foldes igen sammen i fire dele. Dette gentager sit fire gange. Hvis smørret kigger frem af dejen, drysses ekstra hvedemel på. Til sidst lægges dejen tildækket hen på et koldt sted for at hæve i 40 minutter.

Rulles ud til to brede bånd, der skæres ud til trekanter.

Manddelfyldet røres sammen:
De smuttede malede mandler, sukkeret, ægget og smørret røres.

Smøres over dejen, der rulles sammen til horn fra den brede ende mod den smalle ende. Wienerhornene hæver lunt i 30 minutter.

Pensles med fløde eller æg. Drysses med sukker og snittede mandler. Bages ved 225-250 grader C i 8-10 minutter.

Tips:

207





karakterer:
Opskriften er vist 4194 gange,
og udskrevet 93 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-05 17:37:13
Det var en succes. Smager rigtig godt, men de var nu ikke helt nemme at rulle ud og en del fyld løb ud under bagningen.