Nemme wienerhorn
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Gæren røres ud i den kolde mælk.
Sukker, æg og hvedemel tilsættes.
Dejen æltes sammen og rulles ud til en firkant, omkring 1½ cm. tyk.
På halvdelen af denne fordeles det kolde smør i skiver. Lidt gluten hvedemel på. Resten af dejen foldes over og lægges sammen til en firkant, ligesom en serviet. Dejen rulles atter ud til en firkant og foldes igen sammen i fire dele. Dette gentager sit fire gange. Hvis smørret kigger frem af dejen, drysses ekstra hvedemel på. Til sidst lægges dejen tildækket hen på et koldt sted for at hæve i 40 minutter. Rulles ud til to brede bånd, der skæres ud til trekanter. Manddelfyldet røres sammen: De smuttede malede mandler, sukkeret, ægget og smørret røres. Smøres over dejen, der rulles sammen til horn fra den brede ende mod den smalle ende. Wienerhornene hæver lunt i 30 minutter. Pensles med fløde eller æg. Drysses med sukker og snittede mandler. Bages ved 225-250 grader C i 8-10 minutter. Tips: 207 |
|
Opskriften er vist 4194 gange,
og udskrevet 93 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Inge V. - 2011-05-05 17:37:13 Det var en succes. Smager rigtig godt, men de var nu ikke helt nemme at rulle ud og en del fyld løb ud under bagningen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne