Linzer tærte (fra Østrig)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej.
Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
Dejen stilles på et køligt sted, gerne køleskab, ca. 1 time, hvorefter den deles op i ¾ til bund og ¼ til låg.
Det store stykke dej rulles ud til cirkelform, lidt større end formen ca. 20 cm. i diameter, og trykkes ud til bunden og sider i den velsmurte form. Fyldet anbringes i bunden. Af den resterende dej fremstilles låget på følgende måde. Dejen rulles ud i et stykke på 10x20 cm. der skæres ud i 10 strimler. Disse flettes over fyldet og trykkes til langs formens kant, stryges med æggestrygelse og pyntes med de hakkede mandler. Bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 40 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tærten tages ikke ud af formen, før den er afkølet. Tips: 729 |
|
Opskriften er vist 5158 gange,
og udskrevet 164 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne