Sellerisuppe med ingefærskum

Sellerisuppe med ingefærskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Selleri

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Suppe:
2 mellemstore selleri
2 porrer
2 fedhvidløg
1 spsk.Smør
3 store spsk. Madraskarry
1 tsk.Kardemommefrø uden skaller
1 l.stærk hønsefond – og den skal være stærk
0.5–1 l.vand
 salt
 peber
 
 Skum:
2 dl.Piskefløde
50 g.Frisk revet ingefær
1 appelsin fintrevet skal heraf
 saft af 1 lime
 salt
 
Opskrift:
Begynd med at piske fløden til skum, bland det med krydringen, og stil det lunt så det syrner.
Hvis man ikke synes man har tid til det, bruges cremefraiche i stedet for fløde. Rens og skær grøntsagerne i meget store tern. Klar porrerne i 1 spsk. Smør. Når de er klare, kommes karry og kardemomme i og steger til det dufter. Kom fond, vand, salt og peber i og kog sagte, til grøntsagerne er meget møre.
Kom det hele i en foodprocessor (eller en blender) og blend til det er helt jævnt. Suppen spises brændende varm, med en klat skum oveni. De to ting sammen gør underværker.





karakterer:
Opskriften er vist 8845 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu