Citronfromage med smag
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt af : natasjah Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt husblas i blød i noget koldt vand i ca. 10 minutter.
Skallen af citronen rives fint. Del citronen og pres saften ud. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og citronskallen. I en anden skål piskes æggehviderne stive med et rent piskeris. Hæld vandet fra husblasen og hæld 2-3 dl. i en lille gryde. bring vandet i kog og sæt en lille stålmålebæger med husblasen i ned i gryden så stålmålebægeret flyder på vandet. Når husblasen er smeltet, tages stålmålebægeret op fra gryden og citronsaften røres i. Nu hældes husblasen i en tynd stråle ned i æggeblommemassen, mens du hele tiden rører rundt. Når æggeblommemassen begynder at stivne, skal de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i æggeblommemassen med en dejsraber. Stil fromagen i køleskabet så den bliver dejlig kold inden servering. Tips: Fromagen kan evt. pyntes med: en skefuld flødeskum, en skive frugt, høvlet chokolade eller revet citronskal. |
|
Opskriften er vist 106558 gange,
og udskrevet 3090 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Alice Flarup - 2016-05-20 11:29:09 Hvis man kommer citronfromage i en randform, skal man så smøre den først? anonym - 2013-05-21 16:59:32 Skal der ikke flødeskum i denne ???? Linemor - 2013-01-08 15:08:48 Den er bare lækker. Skålen blev skrabet.... anonym - 2011-04-08 20:15:47 Er der nogen, der ved, hvad forskellen er på husblas og på geleringspulver til gele?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne