Fougasse
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Chi Indsendt : |
|
|
Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter salt og resten af ingredienserne. Hold 100 gr. Mel tilbage. Ælt dejen til den er smidig og glat, og tilsæt kun så meget mel som absolut nødvendigt. Smør en skål med olie, rul dejklumpen rundt i skålen og dæk den med et fugtigt viskestykke.
Lad den hæve lunt, til den har fået dobbelt størrelse. Del dejen i 5 klumper på bordet, form til boller og lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm ovnen til 230 g med bagepladerne i. Form bollerne til aflange tynde/flade brød, der er tykkere i kanten end midt på. Læg dem på de varme plader, skær uregelmæssige slidser i brødene. Pensl med yoghurten og drys dem med sukker. Bag i ca. 10 min. Til de er puffet op og er blevet smukt gyldne. Efter bagning stænker man brødene med orangeblomst vandet. Brødet er blødt og kan spises til alt. Undlad sukkeret hvis det er til madretter. Tips: Dette er et traditionelt sydfransk brød. Dejen er bolleagtig, og bollerne smager allerbedst friskbagte |
|
Opskriften er vist 7034 gange,
og udskrevet 87 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne