Sønderjysk rugbrød, groft

Sønderjysk rugbrød, groft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugkerner

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Stine Kikkenborg

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dag 1:
200 g.knækkede rugkerner
50 g.hvede klid
250 g.Grahamsmel
7.5 dl.lunt vand
1 tsk.honning
1 dl.god surdej
 
 Dag 2:
500 g.rugmel
1 spsk.salt
50 g.blødt Kærgården el. margarine
 evt. 0.5 spsk. maltmel
 
Opskrift:
Dag 1:
Bland det hele og lad det stå til dækket på køkkenboret til dagen efter.

Dag 2 :
Rør de sidste ing. i, gerne på røre maskine, rør/ ælt i 10 min.
lad dejen hvile i 1 time inden dejen deles i 2 og formes med lidt mel til 2 brød.

hæver i ca. 2 timer, så de er blevet en halv gang større.

sættes i en 220 grader varm ovn i 10 min med varmeluft. Slå varme luften fra og sænk temp. til 180 grader og bag vider i 1 time og 15 min.
Afkøles på rist.






karakterer:
Opskriften er vist 30300 gange,
og udskrevet 570 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-17 16:12:55
hvad hvis man ikke har en ovn med varmluft? hvordan tackler man det så når den skal bages?

  -   2010-01-13 12:43:42
det er det samme som 7½

  -   2008-01-15 19:26:05
det er 7,5 dl vand