Lam med gedeost og rodfrugter

Lam med gedeost og rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : FRU

Indsendt :     

Ingredienser:
2 Lammeculotter i alt 900 gr
150 g.frisk gedeost
4 spsk.hakket oregano mynte og timian
 
 Grøntsager
350 g.rødbeder
250 g.pastinakker
350 g.gulerødder
350 g.jordskokker
0.5-1 dl.god olivenolie
 Salt
 friskkværnet peber
2-4 timiankviste
1 tsk.spidskommen
12 skalotteløg
12 fedpillet hvidløg
1 dl.hvidvin eller vand
 
Opskrift:
Skræl alle rødderne, og skær dem i ensartede, 2 cm store stykker. Sautér dem igennem i rigeligt olie over god varme, til de bliver blanke. Krydr godt med salt, peber, timian og spidskommen. Fordel dem i et ildfast fad.

Løg og hvidløg skal bages med skallen på, så pil kun de groveste skaller fra. Skær spidsen af hvert løg, og fordel dem mellem rødderne i fadet.

Skær forsigtigt fedtlaget løs fra kødet, til 2 cm fra kanten.

Læg halvdelen af osten og de hakkede krydderurter på hvert stykke, og krydr godt med peber, men ikke med salt, da osten giver salt til retten.

Fold fedtlaget tilbage over fyldet, og snør kødet, men ikke for stramt. Drys let med salt og læg dem dem over urterne. Hæld vin eller vand ved, og stil fadet på midterste rille i en forvarmet ovn ved 190 gr. i ca. 45 minutter, til kødet er akkurat gennemstegt og flot sprødt.





karakterer:
Opskriften er vist 16171 gange,
og udskrevet 462 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu