Msemmen – marokkanske fladbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i en smule lunkent vand. Rør gær, mel, salt, det meste af olien og kardemomme sammen.
Tilsæt så, så meget lunkent vand at dejen bliver blød, men akkurat ikke klistrer. Pas på her, at man ikke sparer alt for meget på vandet, for læltningen gør dejen langt mere fast. Man kan altid tilsætte mere mel hvis dejen stadig er snasket når den har fået prygl, men mere vand i en dej er det meget svært at tilsætte. Ælt meget grundigt på bordet, til dejen er elastisk og stadig meget blød. Lad den hvile i en time. Form den til 12 kugler, og gnid dem med resten af olivenolie. Rul så kuglerne ud til en tynd firkant, så tynd som det nu kan lade sig gøre. Brug evt. en lille smule mel til bordet og kagerullen. Fordel ca. 10 gr. Smør på hver firkant, tril den derefter til en roulade. Form rullen til en stram kringle ved at rulle den sammen fra begge ender. Form så dejen til en bolle ved at stille kringlen på siden og forme. Rul bollen ud til en meget meget tynd, rund pandekage. Fold den først til en halvmåde, så en gang til. Lad disse trekanter hvile på bordet, til de er hævet en halv gang op. Bag på en middelvarm pande uden fedtstof, til de er lækkert brunprikkede og gennembagt. Dryp med smeltet smør, flydende honning og en lille smule orangeblomstvand, og spis dem varme. Hvis man er indstillet til at lade brødene hæve langsomt op, fx morgen til aften, kan man nøjes med at bruge 5-10 gr. Gær. |
|
Opskriften er vist 7953 gange,
og udskrevet 124 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne