Den rigtige brunsviger fra bageren

Den rigtige brunsviger fra bageren, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : eskild

Indsendt :      Red :
Den rigtige brunsviger fra bageren, billede 4 Den rigtige brunsviger fra bageren, billede 1 Den rigtige brunsviger fra bageren, billede 2 Den rigtige brunsviger fra bageren, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Gær, frisk
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
evt. Kardemomme, stødt
   
  Koldrørt kagecreme:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
   
  Remonce:
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
350 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Kagecremepulver blandes med mælk og står i ca. 5 min så den bliver fast.

Remonce:
smelt margarine sammen med farin (enten i gryde eller mikroovn)
derefter tilsættes sirup
lad køle lidt, mens du laver dejen.


Opløs gæren i det lunkne vand
kom halvsmeltet margarine/eller rapsolie i
æg/sukker/salt og evt. kardemomme tilsættes
mel tilsættes og dejen blandes/æltes godt.

Dejen må gerne være lidt klistret i stedet for at rulle dejen ud på bage -papir kan man med fordel hælde den ud på bagepapir, drysse lidt mel på og forme den firkantet med fingrene så den fylder bradepanden (str. 30x45cm), helst med kanter på dejen så remoncen bliver hvor den skal prik huller i dejen med fingrene så remoncen kommer lidt ned i dejen

Kagecreme blandes nu i remoncen og fordeles over dejen som så skal hæve i ca. 15 min. Oven tændes på 200 grader alm. ovn eller 175 grader varmluft.

Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
Vær opmærksom på at remoncen er meget flydende og varm når den tages ud, skal lige køle i ca. 10 inden den spises.
velbekomme





karakterer:
Opskriften er vist 103691 gange,
og udskrevet 2171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (154 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21709 (5169 kcal)
KJ pr. Pers. 1085 (258 kcal)
Vægt ialt 1859 gram
Vægt pr. Pers. 92 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1167 KJ (278 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 48.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-14 19:29:10
Tysk eller ej. Den er kendt som fynsk brunsviger :)

  -   2020-03-05 10:31:58
Den er IKKE Fynsk! Den er tysk, og kommer fra Braunschweig!!

  -   2015-06-07 12:18:47
Kan den fryses ned?

  -   2015-06-06 19:35:42
Kan den fryses ned?

  -   2012-10-17 16:11:52
Den lyder god, så den må jeg prøve en dag ;)

  -   2011-09-25 10:12:29
Fantastisk opskrift på den perfekte brunsviger- familien var helt solgt ; )

  -   2009-10-14 19:33:30
Dejligt at andre synes den er god <3

  -   2009-06-14 01:00:30
Vi alle sammen syndes at den smager super godt:) og vi kunne god finde på at bage den igen.<3 og fra os alle sammen Mmmmmmmmmh!

  -   2008-10-14 20:39:10
suveren opskrift -godt beskrevet.. :o)

  -   2008-10-01 14:52:58
Mmmmhhh en dejlig fynsk kage :-)

  -   2008-02-24 21:15:08
Virkelig god brunsviger - meget luftig bund og en suveræn remonce.

  -   2008-01-13 11:25:16
sådan skal brunsviger smage,nem at lave.