Eva Rugbrød med Surdej

Eva Rugbrød med Surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     
Eva Rugbrød med Surdej, billede 4 Eva Rugbrød med Surdej, billede 1 Eva Rugbrød med Surdej, billede 2 Eva Rugbrød med Surdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 dl.surdej fra siste bagning
1 l.lunkent vand
500 g.rugkerner
600 g.rugmel
60 g.hørfrø
0.5 spsk.salt
 
Opskrift:
1. dag
Dejen, der er en "blød masse", røres 10 mrn. med røremaskine (eller el-pisker). Står tildækket ved stuetemperatur til næste dag.

2. dag
2 dl. af dejen tages fra til næste bagning, drys ½ spsk. salt groft salt over.
Stilles køligt. (=surdej).
Resten af dejen hældes i en rugbrødsform, trykkes let sammen og prikkes med en gaffel.

Bages:
2 timer ved 175 grader C. alm. ovn på nederste rille.
Sluk derefter for varmen. Brødet taget ud af formen og stilles på bagepladen, hvorefter det sættes tilbage i ovnen for at få 1 times eftervarme.
Brødet tages ud af ovnen, pensles med olie på skorpen og pakkes derefter ind i et viskestykke til næste dag.

Tips:

Surdej kan holde sig ca. 1 månede i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 49063 gange,
og udskrevet 1253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-24 09:34:05
Fulgte opskriften desværre efter 2timer med 175g.og en time ved efter varme var mit brød ikke bagt men faldt fra hinanden på langs,jeg havde rug kernerne i blød plus den liter vand efter opskriften,kan det have været for meget væde?

  -   2012-05-12 21:49:15
Det bliver dog noget hård i skorpen, men det lægges i plastpose mens det er varmt, det plejer at bløde skorpen noget op.

  -   2012-05-12 21:47:36
Ud over det så har vi hælt dejen i formen med det sammen og har så ladet den stå og hæve i formjen natten over, godt. 12 timer, og har bagt den ved varmluft.

  -   2012-04-18 12:44:31
175 grader? er det alm ovn eller varmluft?

  -   2010-12-19 15:00:49
Nu dufter her godt af nybagt rugbrød. Kunne ikke dy mig og ville have et stykke lunt rugbrød. Man skal åbenbart vente, for brødet var meget klægt. Håber det er bedre imorgen.

  -   2010-11-29 19:21:28
Hvordan laver man surdejen? Så man kan starte.

  -   2008-01-17 07:44:57
Skal rugkernerne rå i dejen eller udblødes i vandet?