Risotto med svampe og stegt kyllingebryst

Risotto med svampe og stegt kyllingebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Skabs Italieneren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.Risottoris (VIGTIGT)
1-1.5 l.fond
1 lille zittauer løg
1 fedhvidløg
250 g.hakkede champignon
10-12 blade frisk basilikum
4 kyllingebryst u/skind
 
Opskrift:
Start med at fremstille din fond, hvis du ikke har noget til at stå:

Kog 1 -1,5 ltr. vand og tilsæt kyllingekrudt citronsaft og peber.

Løg og hvidløg steges kortvarigt i en god olivenolie til den værste svovl er væk.
risene hældes i og steges sammen med det andet i et par minutter. Dette er for at hindre at risene "smatter" ud under kogningen.
Skru ned for varmen til ca. halv styrke
Tilsæt fonden lidt ad gangen - den skal næsten være helt absorberet inden du hælder næste skefuld i. Fortsæt med dette indtil risene er kogt Al dente.
Når du tilsætter sidste gang fond hældes svampene ved. Tilsæt lige inden servering 2 spsk. tør hvidvin, godt med friskhakket basilikum - og evt. en lille klat smør til at gøre den glat.

Kyllingen "paneres" med en krydderiblanding efter smag: feks. 2/3 oregano og 1/3 timian salt og peber.

Steges kort tid ved hård varme til overfladen er pænt gylden på begge sider. Lægges i ildfast fad og færdigsteges i ovn ved ca 185 c.
Sådan bevarer de alt saft og kraft.

Tips:

Der skal være lidt fond der ikke er helt absorberet, for at gøre risottoen cremet. Man kan tilsætte lidt grana padano under tilberedningen, og ellers server den som tilbehør. Grundrisottoen kan også anvendes til feks. chilistegte kæmperejer. God appetit :-)





karakterer:
Opskriften er vist 16451 gange,
og udskrevet 445 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-09 21:06:58
2 dl hvidvin og mindre bouillon.

  -   2010-12-13 10:42:46
god virkelig god men ikke for nybegynder

  -   2008-02-26 16:43:20
Den er bare lækker...Uhhmmmm - har også prøvet risottoen som tilbehør til grillede tigerrejer

  -   2008-02-23 18:24:54
Delikat ret der er let at lave,med et godt resultat...Uhmmm