Lenes Apple-pie
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : Lene Indsendt : Red : |
|
|
Mørdej:
Bland flormelis og mel. Smørret smuldres i og dejen samles med ægget. stilles koldt 1/2 - 1 time. Du kan jo skrælle æblerne imens. De skrællede æbler skæres i kvarte og kærnehuset fjernes. De kvarte æbler skæres i passende skiver. Har du valgt et sødt æble skal stykkerne dryppes med citronsaft. Mørdejen tages ud og deles. Den ene del lidt større end den anden. Den store rulles ud og lægges i bunden af tærteformen. Farin mel og kanel blandes i en skål for sig. Læg ca. det halve af æblerne i formen og drys det halve af kanelblandingen ovenpå. Det halve af marcipanen rives ud over tærten. Fortsæt med at lægge det sidste af æblerne ovenpå. Så kanelblandingen og til sidst rives det sidste marcipan ud over. Det sidste mørdej rulles ud og lægges henover tærten som låg. Der skæres nogle huller i låget så dampen kan slippe ud og selvfølgelig gerne lidt dekorativt. Bages i varmluftsovn ved ca 175 grader i 1 time. Pas på med for megen varme da den skal bage så længe. Spises lun med cremefraiche flødeskum eller rørt is Tips: Himmerigsmundfuld. Det skal bemærkes at mørdejen bliver mindre hård (ikke mindre sprød) hvis der bruges flormelis |
|
Opskriften er vist 5929 gange,
og udskrevet 162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2008-02-22 20:31:27 Kan virkelig anbefales, den er både sprød og blød, syrlig og sød. Som skrevet i opskriften en rigtig "himmerigsmundfuld". |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne