Marinerede Kotelleter med jordnøddesauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter Indsendt af : Ninette Indsendt : |
|
|
Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål. Bruges frisk chili, skal den være finthakket. Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend kotelleterne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst 1 time.
Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt 2 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag til med 2 spsk limesaft, salt og peber. Saucen kan serveres enten kold eller varm. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering. Steg de marinerede kotelleter på en varm grillpande eller en almindelig pande på hver side. Evt. kan de steges lige så de har fået farve og herefter kommes i et ovnfast fad og så steg dem færdige der. Bedst med et fad hvor der hører låg til, da kotelleterne ellers kan blive tørre. Grønsagerne sauteres i jordnøddeolie i ca. 8 min. og 2 min. mere hvor nødderne er med. Nudlerne koges i vand i ca. 5 min. med meget meget fint hakket gulerod og forårsløg. ( Jeg selv hakker dem i en stavblender hvor der er hakkeindsats med. Anrettes på fad eller tallerken, pyntes af med limebåde og persille i små blomster. Saucen serves for sig selv. |
|
Opskriften er vist 7290 gange,
og udskrevet 140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer karina esbensen - 2008-01-08 08:38:33 marinaden til koteletterne smager vidunderligt. saucen er lækker. Ole - 2008-01-07 14:39:58 Denne ret smager simpelthen så godt. Den bør prøves |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne