Fødselsdagsboller 05
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Adda Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt æg, smør, sukker, kardemomme og salt, alt skal helst have stuetemperatur, tilsæt til sidst melet, det skal æltes til dejen er "blank", dejen er meget blød og smidig, men den skal "slippe".
Skal hæve til dobbelt størrelse, ca ½ time, slå dejen ud og form 16-20 boller med "let hånd".Efterhæver på pladen i ca ½ time, pensles med sammenpiskede æg og drysses med perlesukker. Bages i forvarmet ovn ved 200 gr, (ikke varmluft), i 15-20 min. Bollerne kan fryses, læg dem i frysepose inden de er helt kolde, ved optøning skal de blive i posen til de er helt optøede. Tips: Hvis de skal bruges til ost kan man undlade at drysse med sukker. |
|
Opskriften er vist 11777 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Rune Stenbæk Olsen - 2010-08-09 09:34:18 Bollerne er rigtigt gode - det sædvanlige tip med at opløse gæren i sukker (læg blot gæren i sukker 10 min) i stedet for at opvarme mælken. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne