Sesamboller Burgerboller Diabetiker
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø Fedtfattig opskrift Indsendt af : Erfaren diabetiker Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet og slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned og form den til 10 lige store kugler, der lægges på en plade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 15 min. Tryk bollerne flade og pensl med sammenpisket æggeblomme og mælk og drys med sesamfrø. Sæt bollerne ind på næstøverste rille i en 210 grader varm ovn. Bag i 8-10 min. til bollerne er gyldne. Tips: Hvis bollerne skal bruges til madpakkebrød kan der evt. tilsættes ca. 50 g hakket soltørret tomat - IKKE i olie. Hvid hvede er fuldkornshvedemel med højt fiberindhold, der er malet på en speciel måde, der giver et fint, hvidt mel, der ligner og opfører sig som almindeligt hvedemel. Brød bagt med hvid hvede er særdeles velegnet til diabetikere, da disse ikke må spise brød, der er bagt (udelukkende) af almindeligt hvedemel, der giver en alt for stor og hurtig stigning af en diabetikers blodsukker. |
|
Opskriften er vist 17080 gange,
og udskrevet 374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer marsha - 2009-06-04 11:32:11 Rigtig gode boller. De smager også godt hvis man bruger fuldkornsmel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne