Fuldkornsrugbrød Diabetes
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fedtfattig opskrift Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Erfaren diabetiker Indsendt : Red : |
|
|
Gæren udrøres i øllet.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time. Dejen æltes godt igennem (her bruges det sidste mel) og formes til et stort brød. Brødet lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 45 min. Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand. Drysses evt. med havregryn. Bages i ca. 35 min. ved 200 gr. på næstnederste ovnrille. Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles. Kan spises, når det er koldt. Tips: Brød bagt med fuldkornsmel er særdeles velegnet til diabetikere, da disse ikke må spise brød, der er bagt (udelukkende) af almindeligt rugmel, der giver en alt for stor og hurtig stigning af en diabetikers blodsukker. |
|
Opskriften er vist 31317 gange,
og udskrevet 1046 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanette - 2015-07-08 12:39:42 Hvis du erstatter hvidtøl, salt og honning med, 1 spsk rålakridspulver og vand, udelukker olie og erstatter det halve af hvedemelet med grahamsmel, så får du et brød, der med rette kan kaldes for diabetesvenligt og som smager fantastisk tillige med ;-) josephine - 2012-07-01 20:28:38 Kan jeg putte kerner i (f.eks. Græskarkerner), for at gøre det lidt mere spændende? Og skal jeg i så fald regulere væskeindholdet eller hæve/bagetid? Josephine - 2012-06-21 12:41:19 hvor mange skiver bliver der ca. til? Og hvis jeg hellere vil bage brødet i en form for at få det "rugbrøds-formet" skal jeg så ændre på hæve-/bagetiden? Fatti - 2010-10-17 11:44:40 Er det korekt med en bagetid på kun 35 min. jeg har endnu ikke bagt et rugbrød der ikke skulle have 1-1,5 time Lars - 2009-04-08 09:05:41 Suk. Der er INGEN forskel på hvedemel og sukker. Selv brød med 8% fibre må ikke indeholde mere end max 5% hvedemel og sukker. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne