Mini-rugbrød Madpakkebrød Diabetes
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fedtfattig opskrift Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Erfaren diabetiker Indsendt : Red : |
|
|
Lad rugkernerne trække 1 time i det kogende vand.
Tilsæt øl og rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt kærnemælk, hvid hvede og salt.
Ælt blandingen med en dejkrogene på en håndmixer på mellemste hastighed i ca. 10 minutter.
Ælt rugmel i med hænderne lidt efter lidt. Lad dejen hæve dækket af et fugtigt klæde et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 34x40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en dejskraber dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 4 gange på den korte led og 7 gange på den lange - i alt 40 minirugbrød. Pensl med vand og drys med havregryn. Sæt rugbrødene nederst i en kold ovn, indstil på 200 grader og bag minirugbrødene i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Bræk de afkølede brød fra hinanden. Tips: Brødene kan fryses ned. Brødene indeholder masser af fibre og er derfor særdeles velegnede til diabetikere. Mængden af sukker i hvidtøllet er så minimal, at den er uden betydning for en diabetiker. |
|
Opskriften er vist 20429 gange,
og udskrevet 489 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (1 stemmer) |
|
Kommentarer S. Holm - 2019-11-08 06:51:17 Hvidtøl, kærnemælk og hvid hvede gør brødet ikke bør spises af diabetikere. Susanne - 2011-10-18 14:38:29 Hvor mange kulhydrater er der i denne opskrift - på forhånd tak. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne