Fastelavnsboller – strutter og fastekringler
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles op i 2 lige store dele, den ene halvdel til 15 fastelavnsboller, den anden halvdel deles igen til 8 strutter og til 8 fastekringler. De tre dejstykker formes til kugler, som hviler et par minutter. Dejkuglerne rulles ud i pølsefacon og deles i 15 eller 8 stykker efter det slags bagværk, man skal bage. Til fastelavnsboller og strutter formes hver del til en bolle og anbringes på en smurt plade. I midten af de 8 strutter klippes et kryds, og hver fig bøjes ud til siden. De 8 dejkugler til fastekringler trilles ud i pølsefacon ca. 35 cm. og formes til kringler og anbringes på en smurt plade. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tips: 752 |
|
Opskriften er vist 10600 gange,
og udskrevet 177 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne