Polsk ostekage

Polsk ostekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.hvedemel
150 g.Smør
90 g.Flormelis
1 stort æg
 
 Fyld:
200 g.Flødeost
300 g.Kvark
3 æggeblommer
75 g.Smeltet smør
125 g.sukker
1 Citron, skal og saft heraf
1 spsk.Maizena eller kartoffelmel
2 håndfulde rosiner
1 håndfuld kandiseret frugt (sukat pomerans cocktailbær)
3 æggehvider
 
Opskrift:
Dejen samles lige netop og trykkes tyndt ud i en springform.
Alle ingredienserne til fyldet blandes, bortset fra æggehviderne. Æggehviderne piskes stive og vendes i til sidst.
Fyldet kommes i formen og kagen bages ved 150-165 g. i 2-2½ time.
Kagen spises kold, drysset med flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 13570 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-22 18:57:52
Deilig, god ostekage, men faldt lidt sammen efter at den kom ud af ovnen, uden at det gik ud over smagen. En fordel at lægge rosinerne lidt i blød før de kommes i fyldet, gerne i rom eller cognac, hvis kagen skal spises af voksne.