Sunde koldhævede boller

Sunde koldhævede boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :      Red :
Sunde koldhævede boller, billede 4 Sunde koldhævede boller, billede 1 Sunde koldhævede boller, billede 2 Sunde koldhævede boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Gær, frisk
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
100 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
40 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
150 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
200 gram Speltmel, fuldkorn 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Rør gæren sammen med salt, honning og vand. Tilsæt olien. Rør resten af ingredienserne gradvist i. Dejen skal være klistret. Rør godt igennem. Dejen sættes til hævning i køleskabet i mindst 10 timer.

Tænd ovnen på 250-300 grader C. alm. ovn.
Klat dejen ud på en bageplade med en ske dyppet i vand. Bag bollerne i ca. 12 minutter.

Tips:

Lækre sunde boller som tåler frysning. Smager bedst hvis du luner dem inden servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Koldhævede boller

karakterer:
Opskriften er vist 194656 gange,
og udskrevet 4304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (82 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12695 (3022 kcal)
KJ pr. Stk. 1057 (251 kcal)
Vægt ialt 1243 gram
Vægt pr. Stk. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1021 KJ (243 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 32.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-30 12:51:22
Smager rigtig gode, dem kommer vi til at bage mange gange

  -   2014-10-14 18:05:42
Blandes gæren op med lunkent vand? (-:

  -   2014-04-14 10:14:06
Er der tale om alm. gær eller tørgær? Eller er det underordnet selvom dejen skal langtidshæve?

  -   2014-02-09 14:25:44
Super gode og sunde boller. Tak for opskriften :-)

  -   2013-11-14 18:34:21
de nemmeste og bedste boller i vores lille families verden

  -   2012-12-23 16:53:11
hvad skal ovnen stå på

  -   2012-10-20 16:24:34
det er også fordelt ud på 12 boller, så så meget usundt kan det vidst heller ikke være ;)

  -   2012-09-29 21:07:51
Hvor længe kan dejen holde sig??

  -   2012-08-24 09:04:41
Der skal jo lidt sukker i for at gæren kan leve så jeg vil heller ikke sige at det er meget en spsk. De er super lækre stiller dem dog bare til langtidshævning på køkkenbordet, synes de blev bedst der

  -   2012-04-04 21:33:02
de bedste boller jeg har bagt som er grove.. :-) 10 herfra..

  -   2011-08-17 19:35:01
Rigtig gode boller med de SUNDE fedtstoffer i. Mega nemme og dejligt at de bare skal klattes på pladen.

  -   2011-07-20 14:58:13
Super lækre boller har aldrig bagt så lækre boller før, istedet for sukker bruger jeg flydende honning, bager også flere hold om ugen, kan bare ikke få nok af dem.

  -   2011-05-24 07:55:42
ABS: Jeg vil nu ikke ligefrem kalde 1 spsk for ekstremt meget sukker, og olie og solsikkekerner indeholder det sunde fedt, som man skal have selvom man er på kur!

  -   2011-05-17 06:06:25
Super lækre boller, de for dog 18-20 min i ovn.

  -   2011-04-08 13:24:22
Ekstem meget sukker, olie og solsikke kerner. Alle 3 ting er pisse usunde og det er absolut ikke en opskrift der er egnet for en på kur

  -   2011-03-20 20:31:29
Super opskrift. Elsker at jeg ikke skal have hænderne ned i dejen.

  -   2011-03-08 10:36:47
Helt ærligt synes jeg ikke at boller med 3 spsk olie i, kan være helt så sunde. Jeg tror olien godt kan udelades.

  -   2011-02-27 14:40:43
Jeg havde hverken solsikkekerner, hørfrø eller speltmel da jeg bagt dem. Byttet det istedet ud med lidt ekstra havregryn, birkes og lidt sesam... De fik 20 min næsten på 250 grader og blev også super gode... lidt bløde indeni og helt sprøde og hårde udenpå.. Rigtig gode blev de !!!! Og bedst er de, når de er varmet lidt !!

  -   2011-01-01 17:07:15
super gode boller. ;o)

  -   2010-11-13 20:43:22
Meget grove boller, lidt klæge da de ikke hæver så meget. Vi brugte fuldkornsspelt, og bollerne vil muligvis hæve bedre hvis det skiftes ud med sigtet speltmel.

  -   2010-09-02 07:52:03
Sjov sjov - denne opskrift er helt sikkert FRI FANTASI! Har bagt dem og de duer sku ikke!

  -   2010-04-22 14:32:29
fantastisk opskrift og super nem

  -   2009-03-07 21:32:34
Hvor meget hæver dejen op (dobbelt størrelse eller mindre??)

  -   2009-02-15 14:42:57
Super lækre og meget nemme boller. Perfekte til madpakken!

  -   2009-02-04 22:03:21
Min mands kommentar: "De bedste boller nogensinde!" Og han har ret!

  -   2009-01-26 15:32:33
Suverene boller - jeg bager dem to gange om ugen - man kan ikke få dem sundere.

  -   2008-10-10 17:43:13
Jeg bager rigtig meget, de er bare så super lækre og kan holde sig friske i flere dage. :-)

  -   2008-06-19 14:16:04
Der blivber ca. 12 boller

  -   2008-06-16 16:58:01
Hvor mange boller bliver der ca?