10 bøfsandwich og 10 fingerbrød
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, hvedemel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store stykker (et stk. til 10 bøfsandwich og et stk. til 10 fingerbrød) der formes til kugler og hviler et par minutter. De to kugler slås flade og formes som franskbrød, hvorefter de rulles ud i pølsefacon (ca. 30 cm.) og deles i 10 lige store stykker. Til bøfsandwich formes hvert stykke til boller, der trykkes flade til ca. 9 cm. i diameter, og prikkes med en gaffel. Fingerbrødene trilles ud til pølser i ca. 15 cm. længde. Begge dele anbringes på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Stryges med æggestrygelse og bages lysebrune på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 10 minutter. Ovnen skal have rette temperatur fra starten. Oksekødet deles i 10 dele der formes til bøffer i samme størrelse som bollerne. Drysses med salt og peber og steges let. Løgene skæres i stykker og svitses på panden. Tips: 748 |
|
Opskriften er vist 39300 gange,
og udskrevet 365 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer søren ulrik - 2008-05-21 17:53:10 Jeg syntes det var kvalmende mindet om billig bodega mad! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne