10 bøfsandwich og 10 fingerbrød

10 bøfsandwich og 10 fingerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
25 g.smør eller margarine
2 tsk.sukker
25 g.gær
0.5 æg. (resten af ægget anvendes til æggestrygelse)
1 dl.mælk
0.5 tsk.salt
 
 Fyld:
300 g.oksesmåkød hakket som til bøf
2 løg
 salt
 peber
8-10 bayerske pølser
 Remoulade
 
 Pynt:
 Æggestrygelse af 0.5 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, hvedemel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles i 2 lige store stykker (et stk. til 10 bøfsandwich og et stk. til 10 fingerbrød) der formes til kugler og hviler et par minutter. De to kugler slås flade og formes som franskbrød, hvorefter de rulles ud i pølsefacon (ca. 30 cm.) og deles i 10 lige store stykker.

Til bøfsandwich formes hvert stykke til boller, der trykkes flade til ca. 9 cm. i diameter, og prikkes med en gaffel.

Fingerbrødene trilles ud til pølser i ca. 15 cm. længde.

Begge dele anbringes på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Stryges med æggestrygelse og bages lysebrune på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 10 minutter. Ovnen skal have rette temperatur fra starten.

Oksekødet deles i 10 dele der formes til bøffer i samme størrelse som bollerne. Drysses med salt og peber og steges let. Løgene skæres i stykker og svitses på panden.

Tips:

748





karakterer:
Opskriften er vist 39300 gange,
og udskrevet 365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-21 17:53:10
Jeg syntes det var kvalmende mindet om billig bodega mad!