Risengrød i høkasse
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Lotte Indsendt : Red : |
|
|
Sådan undgår du at risengrøden brænder på.
Hæld mælk og ris i en ovnfast gryde (en uden plastik) Sættes i kog for fuld varme, når det simre, lægges et ovnfast låg på (et uden plastik) og gryden sættes i ovnen ved 70 gr. i 2 timer. Tag gryden ud ind imellem og rør godt, lad den dog ikke være ude for længe, da "høkasseeffekten" så ødelægges. Giv derefter grøden et opkog på kogepladen, til den rigtige konsistens er opnået, smag til med salt og sukker. Tips: Kan laves i sengen, med dundyner. Det er vigtigt at det er gode tykke dyner, fiberdyner er ikke så gode. Gryden med låg pakkes godt ind i dyner og evt. et uldtæppe, efter et opkog på komfuret og lades i sengen "putte" i 2 1/2 time. Koges derefter til rette konsistens på komfur og smages til. Serveres med kanel/sukker og smørklat eller laves til ris a la mande. |
|
Opskriften er vist 32293 gange,
og udskrevet 407 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Lotte - 2010-10-23 12:49:26 Tror ikke det er muligt at starte grøden i microovnen, da en del af varmen kommer fra den meget varme gryde, så skal man bruge en tyk glasskål med låg... men har ikke selv prøvet det, da gryden for mig er hurtig og nem. ;-) anonym - 2009-12-14 15:54:12 en halv stang ægte vannilie koges med grøden. det giver en fyldig og velsmagene grød. Aviser er godt at pakke grøden ind i og så er det lige meget om det er fiber dyner eller andet man sætter den i i en time til halvanden. anonym - 2008-12-23 15:09:36 Kan man ikke "starte" grøden i mikroen og så efterfølgende putte den under dynen? Riborg Jane - 2008-01-16 13:03:58 Perfekt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne