Culotte
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Lad kartoflerne køle helt af.
Tør imens culotten og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen i en tør, kold pande med fedtkanten nedad. Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad. Kom tomater, peberfrugter og persille i ovnens bradepande og drys med salt og peber. Stil stegen midt i ovnen og grønsagerne nedenunder. Grøn kartoffelsalat: Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Kom agurkestykkerne i et blenderglas sammen med mayonnaise og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt resten af ingredienserne og blend i yderligere ca. 30 sek. eller til salatsaucen er helt grøn og jævn. Skær kartoflerne i halve og vend dem ned i salatsaucen. Smag til. Tag stegen ud efter ca. 1¼ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man rødt kød, skal temperaturen være 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 68°. Tips: Den grønne kartoffelsalat smager også dejligt sammen med en hakkebøf eller en frikadelle, serveret sammen med en salat af tomat og peberfrugt. Hvis den grønne sauce til kartoffelsalaten er for tyk, så rør den op med lidt vand. Udviklet af: Karolines køkken Tips: For hele retten: 20120 kJ Energifordeling: Fedt: 34% Kulhydrat: 37% Protein: 29% |
|
Opskriften er vist 11786 gange,
og udskrevet 249 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne