Flæskesteg i stegeso
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Indsendt af : Steen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen i terner, gnid kammen med salt og stik laurbærblade ned hist og her.
Læg stegen i en gennemfugtet stegeso og steg den ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time. Stegetiden er afhængig af kødets tykkelse. Sværen er blevet brun og sprød under stegningen, selv om låget ligger på, som det altid skal. Ønskes stegen mere brun, kan låget tages af, skyen hældes fra og stegen kan efterbrunes ved stærkeste varme eller under grill. Skyen skummes, jævnes med mel, smages til og farves. Tips: For at være sikker på et godt resultat kan der stikkes et stegetermoter ind i stegens tykkeste del. Når termometeret viser 80 grader, er stegen gennemstegt. Rødkål, hvide eller brunede kartofler er det mest almindelige tilbehør. Men er råkostsalat med rødkål og æbler vil gøre, at retten ikke ligger så tungt, som hvis den spises med det først omtalte tilbehør. Æblesnitter og udblødte svesker kan lægges ved siden af stegen under stegeperioden. Drys evt. lidt sukker på. Frugten har opsuget en del af kødsaften og det afsmeltede fedt, hvorfor det er unødvendigt med sauce til. Men saucen kan dog laves af den sky, som kan hældes fra. |
|
Opskriften er vist 138831 gange,
og udskrevet 2312 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Ida Christensen - 2017-12-25 14:26:37 Jeg prøvede denne opskrift iår på juleaften 2017 med netop 1875 gr.steg + svedsker og æbler ved, og jeg må sige, at aldrig har vi fået så skøn en flæskesteg før, den var SUPER og sværene var de bedste nogensinde, den kan fint anbefales. Tak til opfinderen fra en taknemmelig kunde. Gurli Pedersen - 2016-03-12 18:45:58 Det blev en utrolig god steg og fantastiske sprøde svær, det kan varmt anbefales at lave på denne måde. Tak for en super opskrift. 😀 gitte Loudrup - 2015-11-21 18:33:55 der er ingen chance for at den svær bliver sprød måske du kan give mig et prej på hvordan det ville være skønt anonym - 2014-10-17 12:34:29 I går stegte jeg en kamsteg i stegeso, og fulgte denne opskrift. Den havde ikke sprød, men en meget kedelig flæskesvær. inden jeg satte stegen i ovnen, havde jeg tørret sværen omhyggeligt, så den var helt tør. Hvad mon så der kan være fejlen??? Julie - 2013-04-22 15:30:25 Hey. mega god opskrift. Kan man fryse kødet ned?. Per - 2012-11-20 14:51:05 Her gav vi den 2 timer, hvorefter vi hædte fedtet fra og gav stegen 30 min yderligere uden låg. Sværen var ok, men så heller ikke mere end det. Birgitte - 2011-09-10 11:56:59 Fantastisk opskrift!!! Har aldrig før kunne lave en så sprød og ensartet svær før - og et ekstra plus er, at det ikke sviner ovnen. Er enig i tidl. kommentar: Max 70 grader (kødtemp.) Tine - 2010-11-25 23:04:41 Første gang jeg lavede flæskesteg - og den blev rigtig god. Sprøde svær og dejlig mør. Jeg vil helt sikkert anbefale stegeso til de uerfarne! :) torben195 - 2009-12-25 14:29:04 Meget let opskrift. Jeg mener, at kødtemp. max skal være 70, men det er jo smag og behag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne