Gås, stegt

Gås, stegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Steen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.svesker
1 gås
 salt
500 g.æbler
1 spsk.sukker
1 l.vand
 kulør
 
 Sovs:
5 dl.stegesky
2.5 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 sukker
 
Opskrift:
Sveskerne sættes i blød dagen før. Gåsen gøres i stand, skylles og tørres godt ind- og udvendigt. Flommefedtet og fedtet fra tarmene lægges i koldt vand, før det afsmeltes og bruges til smørrebrød. Æblerne vaskes, skrælles, skæres i skiver og drysses med sukker.
Gåsen gnides indvendigt med salt og fyldes med æbler og svesker. Der sys for den, eller den holdes sammen med kødpinde, inden den gnides med salt og steges i ovn.
Gåsen lægges på brystet på risten over bradepanden i den første tredjedel af stegetiden, hvorefter den vendes og steges med brystet opad i resten af stegetiden. Gåsen kan steges ved almindelig stegning eller langtidsstegning.
Ovntemperatur: 200-250 grader til bruning, og 160 grader til stegning.
Stegetid: 2½-3 timer ved almindelig stegning, og ca. 5 timer ved langtidsstegning.
Ca. ½ time før gåsen er færdig, hældes skyen fra, ventilen åbnes eller ovndøren stilles på klem, og gåsen efterbrunes ved overvarme alene med termostaten på 200-250 grader, eller - i ovn uden termostat - ved ret stærk varme. Man kan eventuelt hælde lidt koldt vand over gåsen, når den efterbrunes, det gør skindet sprødt.
Skyen hældes fra bradepanden, fedtet skummes af og den måles, jævnes og tilsmages.
Gåsen skæres for og serveres med brunede og/eller hvide kartofler, rødkål eller rødkålssalat og kogte æbler og svesker.

Tips:

Husk at retten er fra 1950'erne, hvorfor især det tekniske omkring ovn (varmluftovn er ikke beskrevet) skal omsættes til nutidig behandling.





karakterer:
Opskriften er vist 20089 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu