Hofdessert
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Marengsdej:
Pisk hviderne halvt stive, tilsæt 4 spsk. Af flormelissen og pisk dem herefter meget stive. Vend resten af flormelissen i med let hånd. Aftegn 5-6 ringe af voksende størrelse på bagepapir. Den største skal være ca. 20 cm. I diameter gør hver ring 2-3 cm. mindre end den første. Fyld marengsdejen i en sprøjtepose med rillet tylle og sprøjt de aftegnede 5-6 ringe. Sprøjt evt. overskydende dej til små toppe. Bag marengsringe og toppe ca. 60 minutter ved 130 grader C. alm. ovn, til de er gennemtørre og slipper bagapapiret. Lade dem blive helt kolde. Smelt chokoladen over vandbad. Lim marengsringene sammen med smeltet chyokolade, så de danner en kegle. Brug en bagepensel. Pisk fløden stiv. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og rør dem sammen med flødeskummet. Fordel flødeskummet over keglen. Pynt med små smeltet chokolade og marengstoppe. |
|
Opskriften er vist 89567 gange,
og udskrevet 451 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Sjønne - 2013-12-21 15:35:14 Det er IKKE en Hofdessert - denne kage hedder en Bikube anonym - 2010-02-20 11:40:18 Hov undskyld. Den er til en springform på ca. 22 cm. anonym - 2009-06-19 19:57:33 det er fint med sådan en opskrifr men du skriver ikke hvor stor den bliver og til hvormange personer?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne