Flødekarameller
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom sukkeret i en pande med høj kant, og lad det smelte og blive nøddebrunt. Hæld fløden i, men vær forsigtig, for det kan bruse meget op. Rør om og lad det koge i 10 min.
Tilsæt sirup, vanillesukker, smør og en anelse fint salt. Lad karamellen koge til den bliver som jævn grød. Rør nu og da. Lad den afkøle noget i panden, før den hældes på olieret plade eller i en form. Afkøles mere og skæres i firkanter, før den bliver helt kold skæres karamellerne ud, hvis de ikke er afkølede tilstrækkeligt, vil de løbe sammen igen. Hvis de når at blive for kolde er det vanskeligt at skære igennem. Er man i tvivl om hvornår karamellen er kogt færdig, kan man tage en skefuld fra og lægge den i køleskabet til afsvaling. Er karamellen blød efter afkøling må kogningen fortsætte lidt endnu. Tilberedningstiden afhænger noget af pandens størrelse - jo større overflade des hurtigere fordampning af karamelmassen. |
|
Opskriften er vist 398656 gange,
og udskrevet 11983 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (382 stemmer) |
|
Kommentarer Hannibal skov - 2017-11-09 14:17:01 Smager mega godt anonym - 2016-01-05 19:38:23 de var gode men 10 min er altså for meget Asja - 2015-01-18 11:24:51 Nem og lækker opskrift kan klart anbefales❤ Sadie - 2015-01-08 13:23:58 Ser rigtig godt ud :) Eva - 2014-12-16 11:29:01 De her mørke karameller er nemme at lave og smager dejligt. Jeg valgte at overtrække mine med lys chokolade - mums Katrine 11år. Thor 10år - 2014-12-06 18:13:04 Er super gode de anbefales helt klart. Men de smager en lille smugle brænd 9/10 mega god opskrift kh os der elsker kameler/udfordringer ???? 11år - 2014-10-26 16:50:24 Jeg er 11år og elsker karamel Karamellerne smager godt :-) . Men de er svære at skære ud og bliver stivner alt for hurtigt :-( Mor og datter - 2013-12-21 12:48:13 Rigtig gode og det syntes nabornerne også 😛😛😛det laver vi igen Malene - 2013-11-30 12:36:44 Svar angående opbevaring. Jeg har aldrig prøvet denne opskrift, men når jeg laver flødekarameller plejer jeg at klippe små bagepapirkvadrater ud og rulle karamellerne ind enkeltvis. Jeg er stadig igang med at eksperimenterer med om de derefter holder sig bedst i køleskabet, på bordet, i kagedåse, i lufttætglas osv… De holder ikke længe hos mig (de forsvinder simpelthen??!), men med al den sukker tror jeg sagtens de kan holde 2 måneder. Beyz - 2013-06-06 04:09:22 I et desperat forsøg af kedsomhed kl 4 om natten og fornødne resourcer (Sukker, Akacie-honning og Minimælk) lykkedes det rent faktisk at komme frem til nogle fantastiske karameller :D Aner ikke hvordan det lykkedes da alle mine eksperimenter altid ender galt, men vil skyde på opskriften at navigere efter, selvom det var nogle andre ingridienser, formentlig har gavnet ;) Takker og bukker Marie og Kirstine - 2012-12-23 14:54:09 Det her er så anden gang vi prøver at lave karameller. Og vi vil gerne indrømme at de er en del bedre end vores egne optimistiske karameller. Opskriften er nem,l og de smager godt. Ifølges os, noget man kan gå og hygge med :) Ida - 2012-12-21 20:05:05 super gode flødekarameller, de er lette at lave. første gang det lykkes mig at lave karameller anonym - 2012-12-09 12:19:41 Super gode, vi rullede dem runde og dyppet dem i mørk chokolade MUMS.... hvor vi guffet guldkarameller ;-) Moi ;-) - 2012-11-30 18:15:04 De smager helt fint - Dog vil jeg råde til at bruge en gryde i stedet for en pande. Så tog det også lidt længere tid end jeg havde regnet med, men det fugerede helt okay :-) sanne - 2012-11-04 13:05:19 Nøj hvor er de bare lækre... kan varmt anbefale dem.. tusind tak for opskriften.. lavede en kvart potion tilsat lakrids sirup (hjemmelavet) de er også gode Camillas mor - 2012-08-29 12:42:49 Min datter Camilla laver ofte disse karameller og alle i familien + på mit arbejde elsker dem. Camilla laver altid en form af bagepapir, hvor hun bøjer kanterne op og hæfter alle hjørne med en hæftemaskine - det virker og de er lette at få ud af formen igen. Når de er skåret ud - klipper hun små stykker papir i bagepapir og pakker hver enkelt ind som en alm. karamel - med snoede ender. Det funker. anonym - 2011-12-26 16:27:46 De bedste karameller!! Smager meget bedre end dem man køber. Kan KLART anbefales! :D Anita - 2011-12-20 11:36:01 Jeg tilføjede lidt kanel og overtrak dem med mørk chokolade. Det færdige resultat er blevet rigtig godt. Århus - 2011-12-14 15:41:13 Hvordan opbevare i dem, uden de bliver til én stor karamel? Anonym - 2011-12-14 13:27:22 Jeg har tænkt mig at lave dem som indhold til fyldte chokolader. Altså hvor jeg har en chokoladeform penslet med chokolade, hvor jeg (når chokoladen er stivnet) kommer denne karamel i formen, og fylder op med smeltet chokolade til sidst. Er der nogen der ved om det kan lade sig gøre, måske nogen der evt. har prøvet det selv? Marianne - 2011-11-24 14:13:08 hvordan skal de opbevares og hvor længe kan de holde sig. ? Marianne - 2011-11-23 19:32:14 Er der nogen der ved noget om opbevaring og holdbarheden på karamellerne ? anonym - 2011-11-10 20:51:27 SUPER LÆKKER En der har prøvet at lave karamellen - 2011-09-22 16:17:42 DET VIRKER IKKE DET BLIVER TOTALT ÅNDSVAG anonym - 2011-09-18 15:02:04 Hmm jeg kom til at putte 120 gr smør hvor jeg skulle have brugt 12.0 gr de blev stenhårde Elle - 2011-08-05 15:25:25 Super! peter plys - 2011-07-14 00:52:47 jeg bruger honning i stedet for sirup og rigtig vanilie, det er toppen anonym - 2011-07-03 13:34:39 kom til at lave dem forkert så prøver igen anonym - 2011-06-18 20:26:51 Det er faktisk meget hurtigere at tage et glas eller en skål med iskoldt vand, og så dyppe din ske med karamelmasse deri, så køler den meget hurtigere ned - det tager jo lang tid i køleskabet :) mona mahad - 2011-05-06 17:00:56 den er rigtig god må jeg sige anonym - 2011-04-27 14:01:30 de er bedre end de bedste anonym - 2011-04-16 21:34:43 Kan godt li' dem, de er de bedste jeg har smagt (: ♥♥♥ anonym - 2011-03-12 10:58:53 Uuuh Ida og Anna skal lave flødekarameller idag:D GLÆDER MIG!:D Cille - 2011-02-24 19:15:48 hold da op! de er bare SÅ gode... vi drysser dem lige med flormelis når de er færdige så man ikke får 10 hver gang... :) Lærke - 2011-01-11 15:58:35 Jeg synes de smager fantastisk! Der er bare 2 ting. :-) 1. ting: Istedet for at bruge en pande kan man bruge en gryde, det er en hel del nemmere! (Ved rengøring skal der bare hældes vand i gryden og det skal sættes over kog) 2. ting: Jeg bruger lys sirup i stedet for mørk! Det synes jeg smager en hel del bedre :-) Men smag og behag, dejlig opskrift!!! :-) Sarah - 2010-12-24 14:27:45 Det var nogle dejlige karameller! Lige til at tygge, med den helt rigtige smag. GLÆDELIG JUL!! Tommy - 2010-12-22 09:15:17 Jeg har lavet disse over 2 gange. Første gang blev massen alt for mørk og bitter. Anden gang næsten perfekt. Her er nogen tips: 1) Først og fremmest. Brug svageste mulige varme. På mit komfur der går til 9 kører jeg på 5 el. 6 alt efter om det koger som det skal eller ej. Hvis temperaturen bliver for høj bliver karamellerne bitre og brændte. Ikke godt! 2) Vær meget opmærksomme på, at sukkeret skal være helt smeltet før der kommes fløde i panden ellers kommer der krystalliserede klumper i karamellerne. 3) Når det hele er blandet sammen skal det koge i noget tid. Hvor lang tid afhænger af mange ting og har du ikke noget sukker-termometer så tag engang imellem lidt af massen op med en te-ske og dyp denne i koldt vand så det stivner. Så kan du bedømme om karamellen er som du vil have det. Jo længere tid det koger jo hårdere bliver karamellerne (og omvendt naturligvis). Det er overraskende så flydende massen stadig er, når den faktisk er færdig. Så pas på indtil du har mere erfaring med det. Derudover. Tak for en super opskrift. De er et hit. :) Annika og Emma - 2010-12-21 15:39:12 De er vildt,super,kanon "über" gode :)MUMS!!! Franciska - 2010-12-20 22:09:45 Håber nogen kan hjælpe.. Jeg har netop lavet disse karameller. Hvordan opbevarer i dem? Jeg lagde mine i en kagedåse med flormelis i mellem dem og nu er det bare en stor klump. :( Så hvordan opbevarer i dem uden de klistre sammen? Nathalia - 2010-12-20 17:25:03 Put IKKE massen ned i en olieret form plejer altid og hælde det ud på et stykke bagepapir og idag lavede jeg godt nok den fejl at gøre som der står i opskriften det tog mig en time at skrabe det ud af formen og det kostede mig en masse bøjede knive! Sarah - 2010-12-19 23:35:47 Lyder som noget jeg vil prøve :D Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne