Baeckeoffe 02
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : |
|
|
Kødet skylles, tørres og skæres i ca. 3 cm store terninger.
Skalotteløgene pilles og skæres i ringe. Hvidløgsfeddene pilles og hakkes. Krydderurterne skylles, duppes tørre og bindes sammen med laurbærbladene. Kødet blandes med skalotteløg, hvidløg, krydderurter, peber og vin i en skål og marineres tildækket i køleskabet i 24 timer. Ovnen varmes op til 220 grader. Løgene pilles, kartoflerne skrælles og skylles, og begge dele skæres i skiver. Kødterninger, løg- og kartoffelskiver lægges lagvis i et ovnfast fad eller gratinfad, hvert lag drysses med salt, og der sluttes af med et lag kartofler. Marinaden plus eventuelt lidt ekstra hvidvin hældes i fadet, som lukkes tæt til og sættes i ovnen i 2½ time. Persillen skylles, duppes tør, hakkes og drysses over den færdige ret, som serveres i fadet. Tips: Forberedelser: 30 minutter Marinering: 24 timer I ovnen 2½ time |
|
Opskriften er vist 10934 gange,
og udskrevet 178 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Aage - 2008-09-15 09:53:30 Mon ikke oprindeleslandet er Frankrig/Alsace? Det er ihvertfald hvor jeg er stødt på denne ret første gang. Dér laves den i en stor glaseret ler-krukke med låg. Låget klistres fast/tætnes med en dej lavet af mel og vand. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne