Kvarkkage med æbler
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kvark Indsendt af : Lissi petersen Indsendt : Red : |
|
|
Mørdej:
Mel, salt og sukker kommes i røreskålen. Smørret skæres i 3-4 mm tynde skiver. Sæt røremaskinen i gang og dump smørskiverne ned efterhånden. Øg langsomt hastigheden og kør, indtil det ligner revet parmesan. Sæt farten helt ned og hæld vandet i. Stands straks, når det hænger sammen i en klump. Mørdej kan uden afkøling lægges ned i en smurt tærteform og med håndfladerne presses ned i den, så den er beklædt på bunden og lidt op ad siderne. Prik med en gaffel og forbag tærtebunden 10-15 min ved 200 grader. Derefter kommes fyldet i. Denne metode giver en dejlig porøs tærtebund, som ikke bliver klæg af at bages med vådt fyld. Fyld: Rosinerne trækker i rom et par timer. Pisk æg, sukker og mel grundigt sammen. Rør kvark, appelsinsaft og muskat i, samt lidt revet appelsinskal. Fjern kærnehuset fra æblerne og skær dem i skiver. Beklæd nu tærteformen dem 3/5 af mørdejen, så det går op ad siderne. Bred et lag af kvarkfyldet ud over bunden. Fordel æblesnitterne henover, derpå rosiner med rom. Drys de sidst 2 spsk sukker over (eller så meget, æblerne kræver). Bred resten af kvarkfyldet over og læg mørdejslåget på. Stik enkelte snit ned i, pensl med letpisket æg og bag ved 175 grader ca. 45 min. Serveres kold. |
|
Opskriften er vist 7730 gange,
og udskrevet 148 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-04-27 13:28:07 Så tærten får 1 time ialt? Er tærtebunden ikke bagt 1 gang først? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne