Vaniljekranse med marcipan
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Christina W Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukker og 1/3 af smørret blandes. Herefter tilsættes marcipan, rør jævnt.
Resten af smørret tilsættes sammen med æg og til sidst mel og vanillekorn. Dejen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes som kranse på bageplade beklædt med bagepapir. Kransene bages ved 210 grader C. alm. ovn på næstøverste rille i 8-10 minutter. Tips: I den oprindelige opskrift fra Go'morgen Danmark skulle man kun bruge 50 gram marcipan, men jeg synes at de bliver meget bedre med 90 gram. Hvis man skal sprøjte kransene ud med en sprøjtepose, kan man med fordel blødgøre dejen lidt i mikroovnen. Forsigtigt selvfølgelig. Hold øje med kransene, for de bliver lynhurtigt brankede og bagetiden er forskellig fra ovn til ovn. 1 portion giver ca. 200 stk. |
|
Opskriften er vist 72489 gange,
og udskrevet 2005 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2011-05-20 23:43:17 De flyder meget ud og bliver alt for tøre. Diana - 2010-12-06 17:05:39 For at undgå at de blive brændte i bunden hvilket ofte kan ske når man bager småkager kan man stille to bradepander oven på hinden når man bager, ligesom man gør når man laver kransekage. Mie - 2010-11-03 17:29:08 Hej alle I, der har erfaring med opskriften :) Er der nogen af jer der har prøvet at lave den med plantemargarine i stedet for smør? Sandra - 2009-12-19 17:23:18 Eeeeej øv, min tud på posen gik i stykker, så måtte trykke det ud af et hjørne, fra en frysepose.. :( Nu er de i ovnen, og er fladet helt ud, som vanille coookies, istedet for ringe.. Snøft.. Men håber de smager godt.. Amalie - 2009-12-16 21:59:30 Mine blev ikke til kranse, man kan ikke få det ud gennem tuden på sprøjteposen :/ . Men de smagte dog godt nok :) Julie - 2009-12-02 09:26:56 Jeg syntes at dejen er svær at arbejde med - meget fedtet, kan man spare lidt på smørret???? Ville & Cille - 2009-12-01 15:15:34 Super lækre og præcis som vanillekranse skal være! emilie - 2009-11-18 14:45:15 kan man godt lave dem uden marcipan junex - 2009-11-11 16:42:43 nammenam... Dejlige nemme at lave og smager fantastisk..... og rigtig dejlig sprøde... den første portion holder i hvert fald ikke til jul... Jasmin - 2009-10-17 14:00:35 Sagtens, Tanja... Tanja - 2008-11-24 07:17:50 Kan man evt. bruge vanillesukker i stedet for frisk vanille? Julenissen - 2007-12-20 16:29:31 De er bare rå-go'e. Har bagt dobbelt portion, men må vist heller have bagt en omgang mere, for min familie er vilde med dem. Vibe Dyhrberg - 2007-12-17 17:15:27 Super kranse :) Man skal lige passe lidt på med melet, jeg kunne godt have undvære 20g tror jeg :) Men virkelig gode! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne