Vegansk ris a la mande (mælkefri)
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Indsendt af : Joanna Indsendt : Red : |
|
|
Kog grødris i ris- eller mandelmælk en lille time, rør salt og sukker, sirup eller honning i, og køl af.
Smut mandlerne, hak 100 gr af dem og sæt til side. Blend de resterende 200 gr mandler og 2 vaniljestænger med vand i kraftig blender til det bliver til til en tyk fløde- eller cremeagtig masse. Har du en kraftig blender kan du bare smide de hele vaniljestænger i, minus enderne, hvis ikke, bør du nok skrabe kornene ud og undlade at bruge stængerne. Ligeledes kan det lette arbejdet for en mindre god blender, hvis de smuttede mandler får lov at stå i blød i det vand, de skal blendes i en time eller to. Mængden af vand varierer. Der skal bruges nok til at blenderen kan køre rundt, men ikke så meget, at mandelfløden/cremen bliver vandet. Rør den afkølede risengrød med mandelcremen, tilsæt de hakkede mandler. Ris a la manden bliver ikke helt hvid, som det kendes fra komælk, men den smager fantastisk. Tips: Mandelmælk kan købes på karton i helsekostbutikker eller laves let af 200 gr mandler, 2-2½ liter vand: Mandlerne sættes i blød natten over, skylles og blendes i nyt, rent vand. Der kan tilsættes et nip salt, et par dadler, vanilje eller hvad man måtte ønske at smagssætte med. 'Mælken' sies fra og mandelpulpen blendes igen, sies, blendes igen indtil man har 2-2½ liter mandelmælk. Den holder sig 3 dage i køleskabet og vil helt naturligt skille således, at den tykke 'fløde' flyder ovenpå. Den røres/rystes let sammen. I stedet for mandelcreme/fløde kan bruges cashewcreme eller creme lavet af macadamianødder, dog altid uristede og usaltede. |
|
Opskriften er vist 17989 gange,
og udskrevet 262 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-12-08 13:27:18 Kan det fryses? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne