Brændte figner med marcipan

Brændte figner med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

SlikRet : Slik - Juleslik -konfekt

Hovedingrediens : Frugt - Figner

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
450 g.brændte figner
100 g.ren rå marcipan
 lidt portvin eller cognac
100 g.mørk chokolade til overtræk
 
 Pynt:
 guldstøv
 
 
 
Opskrift:
Tag fignerne op af lagen, tør dem evt. lidt af, og læg dem på bagepapir på en plade. Tør dem i ovnen ved 50-100C ca. 45 minutter. Vend dem gerne en gang. De skal være så tørre, at man kan røre ved dem. Lad dem blive kolde. Rør marcipanen blød med lidt spiritus. Skær et snit i bunden af hver figen, og fyld marcipan i hullet. Form fignen lidt rund. Dyp dem i smeltet chokolade, og drys med lidt guldstøv. Lad dem tørre helt. Kan opbevares i dåse eller koldt i et par dage





karakterer:
Opskriften er vist 39812 gange,
og udskrevet 549 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-21 08:34:32
Skal fignerne beholde skallen på mens de tørre?

  -   2005-01-01 01:01:01
en rigtig dejlig dessert.

  -   2005-01-01 01:01:01
MUMS jeg elsker brændte figner og marcipan. Det her er superlækkert juleguf