Boller på en ny måde

Boller på en ny måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
2.5 dl.mælk
2.5 dl.udslået æg (4-5 stk.)
0.5 tsk.kardemomme
 
 Fastelavnsboller:
 Fyld:
50 g.rosiner
50 g.finthakket sukat
 
 Pynt:
 Glasur:
100 g.flormelis
1 spsk.varmt vand
 der røres til passende konsistens
 
 Appelsinboller
 Fyld:
 Den revne gule skal af 1 appelsin
 
 Pynt:
 flormelis
 
 Palmin til kogning ca. 150 g.
 
Opskrift:
Mælk og fedtstof bringes i kog. Fedtstoffet skal være helt opløst, hvorefter gryden tages af ilden. Hvedemel og kardemomme tilsættes, og der røres, til dejen slipper ske og gryde. Æggene tilsættes lidt efter lidt, dejen skal samle sig efter hver portion æg.

Fastelavnsboller ca. 12 stk.
I halvdelen af dejen røres rosiner og sukat, og bollerne anbringes med ske på en smurt bageplade. Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Appelsinboller ca. 24 stk.
I den anden halvdel af dejen røres den revne skal. Bollerne anbringes med en teske i kogende palmin og koges lysebrune, hvorefter de anbringes på fedtsugende papir. Før serveringen drysses bollerne med flormelis.

Tips:

Da det til denne dej er meget vigtigt at få den nøjagtige ægmængde, regner vi ikke som normalt med stykantal, men angiver ganske bestemt mål.

751





karakterer:
Opskriften er vist 11850 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-05 13:49:10
den smager moms super godt