Gode råd (Goed raj)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Tumlingen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukker og smør røres sammen, der tilsættes æg, vaniljesukker og kardemomme. Melet røres i lidt ad gangen.
Bages på hver side i et særligt gode råd jern, som smøres med en flæskesvær eller flydende margarine, efter bagning af hver kage, såfremt det ikke er et moderne teflonbelagt jern. Disse småkager er smukke at se, er af imponerende størrelse og har stor holdbarhed. Derfor er de fortsat yndede, selvom det er en småkage, som kræver tid at fremstille. Bagningen af den ovennævnte portion vil vare ca. 1 time. Jernet bliver hurtigt varmt, og kan evt. lukkes op, når småkagen er bagt på den ene side. Goderåd skal være lysebrune, helt tynde og sprøde. De opbevares bedst i stabler i en helt lufttæt kagekasse, der svarer til størrelsen på goderådene Tips: Sønderjysk specialitet. Det er en fordel hvis der bruges et gammelt dags jern at klemme sammen om håndtagene så kagerne bliver så tynde som mulige. Hvis man er glad for smagen af kardemomme kan der godt tilsættes en eller to tsk mere til opskriften. Gode råd jern kan købes til El, men også nye runde i støbejern, de er bare lidt dyre. De gameldags firkantede kan man også være heldig at finde som antik. |
|
Opskriften er vist 40259 gange,
og udskrevet 874 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne