Julesmåkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Klejner: 50 stk.
Sukker, æg, hjortetaksalt og kardemomme røres sammen. Fedtstoffet knibes i. Mælk og hvedemel tilsættes og æltes grundigt sammen med de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile 5-10 minutter før udrulningen til ca. ½ cm tykkelse. Dkær dejen ud med en kage- (klejne) spore til firkantede stykker (8x2½ cm.) med en midterridse på 2½ cm. til vridningen. Koges i palmin ca. 3 minutter. Fedtstoffet må ikke gå af kog, da klejnerne ellers koger ud. Er det for varmt bliver de mørke. Anbringes på fedtsugende papir. Pebernødder: 200 stk. Alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet masse og trilles ud til 1 cm. tykke pølser, der lægges op ad hinanden. Et tyndt lag mel drysses henover. Pølserne skæres nu ud i små stykker, der sættes på en bageplade og bages let lysebrune ved 175 grader C. alm. ovn ca. 10 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Finskbrød: 125 stk. Alle ingredienserne æltes grundigt samnmen. Dejen rulles ud til et firkantet stykke i ca. 1 cm’s tykkelse. Stryges med æggestrygelse og drysses med finthakkede mandler eller nødder og sukker. Dejen skæres ud i strimler ca. 1½ cm. brede. Hver strimmel skæres ud i stykker på ca. 5 cm’s længde. Dejstykkerne anbringes adskilte på pladen og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tips: 769 |
|
Opskriften er vist 105905 gange,
og udskrevet 1755 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Thea - 2009-11-24 20:13:49 De ser rigtig gode ud! Hyggeligt billede :) Per - 2009-11-22 16:19:51 Klejnerne er svære at vride, men de smager jo også godt selvom de ikke er vredet. Pebernøderne er noget lyse i det. gaffemus - 2009-11-20 16:26:23 hvordan er dine klejner de bliver vil ikke hårde vel...??? leder efter en opskrift.... mvh gaffemus dobe - 2008-11-26 14:57:26 Hvis man i stedet for palmin, bruger svinefedt til at koge klejnerne i, undgår man den bismag palmin giver. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne