Rustikke gulerødsboller

Rustikke gulerødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kokamok

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.Vand
25 g.Gær
1 dl.Ymer
1 spsk.olie (evt. raps - solsikke)
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
2 dl.Havregryn
3 Gulerødder (mellem store)
4-500 g.Hvedemel
 
Opskrift:
Opløs gæren i det lune vand.
Kom alle ingredienser - undtagen mel - i, og bland det sammen så det bliver til en "grød".
Tilsæt så mel lidt ad gangen indtil dejen har en fast, men klistret konsistens.

Hæver i 1 time under et fugtigt klæde (viskestykke)
Læg dem på bagepapir med en spiseske - skub dem af med en finger. De skal ikke rulles - de behøver ikke være "pæne"
Ca. 16 stk.

Behøver ikke at efterhæve

Bages midt i ovnen ca. 15 - 20 minutter ved 190 grader C.

Tips:

Ved at dejen er ret "klistret" opnår man en skøn konsistensen når bollerne er bagt - De er sågar rigtig gode på 2. og 3. dagen også





karakterer:
Opskriften er vist 15119 gange,
og udskrevet 311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-26 15:46:49
Det er de bedste boller jeg har smagt og dejligt de er så nemme at lave.. Jeg puttede solsikkekerne i det var også godt..

  -   2007-12-10 23:00:47
Rigtig gode boller. De bliver ikke kedelige når de er blevet kolde... kanon til madpakken.