Fransk æblepie

Fransk æblepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.smør
4 dl.hvedemel
1 æg
2 spsk.sukker
1 tsk.vaniljesukker
0.5 tsk.bagepulver
2 spsk.koldt vand
 smør eller margarine til formen
 
 Fyld:
5 syrlige æbler
0.5 dl.sukker
200 g.abrikosmos
 
 Serveringsforslag:
 Flødeskum smagt til med Calvados eller vaniljeis
 
 Drikkevarer:
 Café au lait
 
Opskrift:
Hak fedstof og mel med en kniv. Arbejd hurtigt de andre ingredienser ind i dejen og lad den hvile koldt i mindst 1 time. Pensl pieformen med smeltet fedtstof.

Rul dejen ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Beklæd formen med dejen også op ad kanterne.
Prik bunden med en gaffel ellers buer den op og bliver ujævnt bagt. Bag den ved 225 grader i 15 min.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg dem på den forbagte bund. Drys med sukker. Bag den ved 200 grader i 25 min.

Bred mosen over den varme pie.
Serveres lun.





karakterer:
Opskriften er vist 6393 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu