Grillstegt kød med jordnøddesauce

Grillstegt kød med jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kyllingebryst uden ben
500 g.magert svinekød uden ben
2.25 dl.kokosmælk
0.5 tsk.stødt tumeric
0.25 tsk.stødt spidskommen
0.25 tsk.muskatnød, friskrevet
0.25 tsk.stødt koriander
 en anelse salt
 
 Sauce:
7 dl.tyk kokosmælk
3 spsk.rød karrypasta
2 spsk.brunt sukker
1 spsk.nam pla fiskesauce
 saften af 1 lime
3 spsk.malede og ristede jordnødder eller jordnøddesmør
 
Opskrift:
Bank kødet til det er fladet noget ud og skær det derefter i strimler, ca. 2 cm brede og 7½-10 cm lange. Bland kokosmælk og krydderier og lad kødet stå og trække i blandingen i mindst 1 time.

Når man skal lave saucen, opvarmes en kopfuld kokosmælk i en wok over middelstærk varme, indtil mælken begynder at tykne. Den røde karrypasta røres i og koger, indtil der begynder at vise sig olie. Derefter røres den resterende kokosmælk i, og blandingen koger videre under lejlighedsvis omrøring, indtil saucen har samme konsistens som tyk yoghurt. Derefter tilsættes krydderier og jordnød, og der røres i endnu et par minutter.

Kødstrimlerne anbringes på grillspid, hvorefter kødet grilles i ovn eller over glødende trækul i et par minutter på hver side. Serveres varmt med saucen som dip og med en skål arjad som kontrast.





karakterer:
Opskriften er vist 5380 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu