Valnøddekage 02

Valnøddekage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
170 g.smør eller margarine
170 g.sukker
3 æg
2 spsk.mælk
100 g.grofthakkede valnøddekerner
 
 Glasur:
75 g.smør eller margarine
2 spsk.mælk
2 spsk.meget stærk kaffe
325 g.sigtet Flormelis
 
 Pynt:
 Halve valnøddekerner
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Efter hvert æg tilsættes lidt mel. Til sidst blandes resten af melet og de øvrige ingredienser i, og det hele røres til en ensartet masse.

Massen hældes i en smurt og melet springform ca. 24 cm. i diameter og bages på ovnens midterste rille ved 170 grader C i ca. 80 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Lad kagen afkøle i formen 2-3 minutter, inden den tages ud og lægges til afkøling på en bagerist. Når kagen er afkølet, overtrækkes den med glasuren. I glasuren kan man lave mønster efter behag. Kagen pyntes til slut med halve valnøddekerner.

Glasur:
Fedtstof, mælk og kaffe opvarmes under stadig omrøring over svag varme i en gryde, indtil fedtstoffet er smeltet. Må ikke koge. Afkøles lidt, hvorefter det sigtede Flormelis røres i. Røres grundigt sammen, indtil massen samler sig og er glat og blank.

Tips:

743





karakterer:
Opskriften er vist 6639 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu