Rabarbertærte med marcipan
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggeblommerne i.
Tilsæt den revne marcipan sammen med de revne kartofler, mel og bagepulver. Vend til sidst de stift piskede æggehvider i. Bages i springform ca. 24 cm. i diameter ved 175 grader C alm. ovn 25 minutter. Imens at bunden bager røres kransekagemassen sammen og puttes i sprøjtepose med stor stjernetyld. Massen sprøjtes langs siden af formen hele vejen rundt, og sættes i ovnen i endnu 15 minutter. Hak chokoladen groft og drys den på den varme kagebund, vent et øjeblik til chokoladen bliver blank og pensel så den smeltede chokolade den ud over kagen. Dette kan med fordel laves dagen før. Rør kagecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden til flødeskum. Bland kagecreme og flødeskum og fordel det over kagen, når chokoladen er stivnet. Rabarberkompot: De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og står lunt, til de safter. Kompotten varmes langsomt, koges sagte 10-15 min., til stilkene er møre tilsættes evt. nonoxal. Lige inden kompotten tages af varmen tilsættes de opblødte husblasblade. Kompotten sættes til afkøling, gerne i køleskab, men den skal omrøres ind i mellem. Når den er blevet så tilpas stiv at den ikke løber kan den hældes på toppen af tærten. |
|
Opskriften er vist 12303 gange,
og udskrevet 185 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne