Dyre ryg (den rigtige)
Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr Indsendt af : klaus nielsen Indsendt : Red : |
|
|
sovsen starter vi med.
1ltr fløde bringes i let kog, sammen med 1 stor spsk. ribs gele og en sjat kirsebærvin, tilsættes lidt smør, salt og pepper. samt kulør. jævnes til den hænger ved en gaffel. Ryggen. der snittes ned langs rygbenet på den afpudsede ryg, snittet fyldes med kryddersmør ( bare salt, pepper og smør) hele ryggen krydres med salt, peber og knust enebær. ryggen lægges i en bradepande, oven på løgbåde af de 2 løg. ryggen spækkes med bacon så intet af kødet kan ses. brunes i 15 min ved 250 der hældes de 2 dl vildt bouillon i panden og ryggen dryppes med fløde sovsen, den steger videre i 2 timer ved 160. ryggen dryppes resten af stegetiden for hvert 20 min når ryggen er færdig tages den op af bradepanden og trækker lidt under folie og et håndklæde. bradepanden tømmes i en gryde gennem en si ( det kan godt ligne noget man ikke skal spise, men tro mig, skindet bedrager) med en gryde ske mases fløde sovsen fra bradepanden gennem sien, sovsen i gryden tilsættes det sidste fløde, smages til med ribs gele, salt og peber. sovsen jævnes efter behov, når man syntes at nu er den der, tilsættes 2 brikker marabu chokolade. ( det er rigtig vildt sovs) baconen fjernes fra ryggen og skæres i halve stykker, serveres sammen med kødet som tilbehør ryggen tilbehør. bacon bønner ( let kogte bønner, omviklet 2 og 2 med bacon og stegt sprøde på panden ) kan godt laves i god tid og varmes 10 min inden servering i ovnen. waldorfsalat er altid klassisk. halve kogte æbler med ribsgele. brunede kartofler. Tips: denne opskrift er kanon til alle former for hår vildt. uanset om den er en rådyr ryg eller en dådyr bov. jeg har prøvet mange opskrifter fra denne side men intet slår moster toves |
|
Opskriften er vist 17269 gange,
og udskrevet 943 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer mona - 2012-09-02 11:31:19 Hvad er en stor ryg? Jeg har en liggende på 2,1 kg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne