Annas Julebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Else Budde Indsendt : Red : |
|
|
Smør og sukker røres med saltet og ægget. Mælken lunes, heri opløses gæren, og den lune mælk hældes i smør og sukkermasse. Så røres melet i lidt efter lidt, og dejen æltes godt ude på bordet, til den er blank og fin, og stilles til hævning på lunt sted, tildækket med et bagestykke.
Dejen æltes om, deles i 4 lige store stykker, der trilles til boller, skal med hånden bankes flade til 1½ cm tykkelse. Herpå fordeles mandelmasse: (se bemærkning nederst på siden) Denne rives på den grove side af rivejernet og røres smidig med smør-marg (blødt) og vaniljesukker, og massen smøres på bollerne et stykke fra kanten. Herover kan drysses rosiner og sukat samt andet fyld. Dejen samles omkring fyldet, og "nippes" sammen. Bollerne lægges med sammenføjningen nedad på bagepapir eller på smurt plade. Med en saks klippes takker i kanten af bollerne, og hverandre takt op-og nedad. Bollerne efterhæver lunt i 25 min, de pensles med æg, drysses med tesukker og bager på nederste rille ved 200 grader C i ca 25 min. Tips: PS. Marcipanen kan også skæres i skiver, men dejen skal smøres med et æg som er blevet let pisket før marcipanen kommes på. |
|
Opskriften er vist 9915 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Else Budde - 2007-12-16 16:55:58 opskriften er dansk og jeg har bagt den siden år 1971 og været meget populær og skal skæres i skiver og spises med smør |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne