Issoflé med appelsin
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt af : Heidi Indsendt : Red : |
|
|
1: Stil cocotterne klar på en tallerken, et fad eller en lille bakke.
Gør plads i fryseren, så isen kan stilles direkte ind, når den er klar. 2: Klip 1 ark hvidt papir i 6 strimler i papirets længde og 3cm's bredde. 3: kog sukker og 3 spsk vand op i en lille kasserolle, og lad det koge i 2min. 4: riv skallen af appelsinen på den fine side af rivejernet. pres saften af 1/2 appelsin, og stil saften til side. 5: kom appelsinskal og æggeblommer i en mellemstor skål. Hæld den kogende sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt med en elpisker. Pisk godt og længe, til æggeblommerne er piske hvide og skummende og er helt afkølet. 6: Pisk fløden til blødt flødeskum. Vend æggeskum, flødeskum, 3spsk appelsinsaft og grand marnier forsigtigt sammen, så luften ikke røres ud. 7: Fyld cocotterne 2/3 op med iscremen. Rul en af de afklippede papirstrimler sammen til en ring, og anbring den i kanten af cocotten, skub ikke papiret helt ned i cocotten, men lad det sidde i kanten, så det stikker ca 2 cm op over cocottens kant. 8: fordel resten af iscremen i cocotterne så cremen når helt op til kanten af papiret. skarb kanten pænt med en palet eller kniv. 9: stil med det samme cocotterne i fryseren. det tager 4-8 timer, før isen er gennemfrosset, afhængig af fryserens temperatur. 10: PYNT OG SERVERING. Tag cocotterne ud af fryseren, 5min før isen skal serveres. bland kakao og flormelis sammen, kom blandingen i en lille sigte, og drys et tyndt lag på toppen af af hver issoflé. Fjern forsigtigt papiret i en opadgående bevægelse, uden at kanten beskadiges. Drys lidt kandiseret violer på toppen af isen, og server straks. Tips: VARIER SMAGEN. Opskriften på isen er grundopskriften, som kan smages til med alt muligt. Du kan f.eks. undlade appelsin og grand marnier og i stedet bruge korn af 1/2 vaniljestang, server med chokoladesauce. Eller du kan blande hakket mørk chokolade og/eller ristede hakkede mandler i iscremen. eller du kan vende en håndfuld purerede jordbær eller hindbær. Tid: 40min Frysetid: 4-8 timer |
|
Opskriften er vist 4352 gange,
og udskrevet 103 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne