Rugbrød uden surdej
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Peter Frank Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gær opblødes godt i det lunkne vand, salt tilsættes. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt med pisker eller røremaskine ca. 10 min.
Hæld dejen i en smurt form, jævn den godt ud, og stil den til hævning i 4 timer. Bag brødet ved 200 grader C. alm. ovn nederst i ovnen i 1 time. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle Frys det ned og tø det op, så bliver det bedst. Tips: De 400 g rugmel kan erstattes af 300g ruglem og 100g opblødede kærner. OBS!! Brødet er bedst efter det har været frosset. Hvis i som jeg bor i udlandet, kan gæren erstattes med tørgær. ca 15g som blandes i melen. Det er vigtigt at ælte lidt mere hvis i bruger tørgær. Injoy |
|
Opskriften er vist 74338 gange,
og udskrevet 1473 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Claus - 2018-09-30 11:02:32 Jeg bruger maltmel i stedet for kulør, det giver brødet en naturlig mørk farve Tanja - 2016-07-17 14:50:45 Lækkert brød! Bager det til min datter på 6 måneder. Vi er vilde med det hele familien. Og vi kan aldrig vente på at det bliver frosset ned inden det spises.. Hehe.. Mmh! Nybagt rugbrød er jo altså det bedste, selvom det aldrig er nemt at skære. Hos os hæver det kun 2 timer inden det bages, og det er perfekt 👍🏼 inge witthøft - 2014-11-09 18:44:24 Jeg enten kærmælk eller ymer plus vand, det giver et syrligt brød claus - 2014-08-13 16:26:38 det er et godt rugbrød men hvordan undgår man at brødet mugner i løbet af 2 dage Karina - 2014-03-17 02:01:45 Jeg har ændret i opskriften, så i stedet for 400 g hvedemel, bruger jeg 100 g hvedemel 100 g whole wheat (kan ikke huske hvad det hedder på dansk) og 200 g havregryn. Dertil kommer jeg også opløste hørfrø og hakkede solsikkefrø. Ellers samme opskrift. Dejligt brød. anonym - 2011-03-26 10:21:32 Jo tilsæt du bare madkulør/sovsekulør hvis du synes brødet skal være mørkere. anonym - 2010-04-26 10:20:26 Hvad er det for nget kulør i vil bruge?? For jeg tænker på sovsekulør, men vel ikke i et rugbrød? Per - 2008-09-06 19:31:55 Efter ca. 2 timer var brødet hævet til dobbelt størrelse som det kan ses på billedet, og så bagte vi det. Det er et meget nemt brød, men det minder mere om grovbrød end rugbrød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne