Cognacdråber

Cognacdråber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
200 g.smør eller margarine
100 g.Flormelis
1 æg
2 tsk.Vaniljesukker
 
 Pynt:
 Glasur af:
100 g.Flormelis
1 spsk.kogende vand
1 tsk.cognac
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes godt sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

Dejen deles i 4 lige store stykker, der rulles ud i 20 cm. lange pølser, som trykkes flade på den ene side, så kagen får dråbeform.

Dejen sættes til afkøling, helst i køleskab, til den er blevet så fast at den kan skæres, uden den mister sin form.

Hvert dejstykke skæres ud i ca. 35 stk. ca. ½ cm tyk. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 8 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når kagerne er kolde, pyntes de med cognacglasur.

Tips:

1 portion giver ca. 140 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 6072 gange,
og udskrevet 144 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-19 19:46:36
Hvor lang tid skal den have i køleskabet? Jeg har lavet dem to gange før, men hver gang smuldrer de når jeg bider i dem? :o