Suppeboller (Melboller)
Indsendt : Red : |
|
|
Vand og fedtstof bringes i kog, hvedemel og salt tilsættes på en gang, røres til dejen slipper ske og gryde.
Gryden tages af ilden og køler lidt af.
Æggene tilsættes et ad gangen, og dejen skal samle sig til en ensartet masse efter hvert tilsatte æg. Dejen anbringes i en bollesprøjte og snittes af med en kniv i en gryde vand, der er bragt op til kogepunktet. Bollerne kan også sættes af med en teske der dyppes i vand. En melbolle må aldrig koges, men vandet må til stadighed holdes næsten i kog. Koger en bolle brister den simpelthen. Bollerne skal blive i det varme vand 3-4 minutter, hvorefter de tages op med en hulske og anbringes i så koldt vand som muligt (en klump is vil her være godt). Når bollerne er sunket til bunds, er de færdige. Bollerne kan opbevares i koldt vand fra dag til dag, i et køleskab i flere dage. Bollerne må selvfølgelig heller ikke koges i suppen. Har de suppe til flere dage, bør de kun komme boller i den portion suppe, der serveres samme dag. Tips: 1 portion giver ca. 150 stk. |
|
Opskriften er vist 41240 gange,
og udskrevet 1120 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer mogens - 2007-11-26 12:51:21 Det er genialt det smager så godt at jeg selv laver en til min fødselsdag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne