Galettestænger

Galettestænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fransk butterdej:
150 g.koldt smør eller margarine
150 g.hvedemel
0.25 dl.vand
 
 Vandbakkelsesdej:
1 dl.vand
50 g.smør eller margarine
60 g.hvedemel
3 æg ikke for store
 
 Fyld:
50 g.smør eller margarine
50 g.sukker
0.5 spsk.hvedemel
 lidthindbærmarmelade
 
 Pynt:
 Glasur:
100 g.flormelis
1 spsk.kogende vand
 røres sammen til passende konsistens
 
 lidtgele
 
Opskrift:
Til butterdejen smuldres det kolde fedtstof i melet. Det kolde vand æltes i. Dejen hviler i ca. 15 minutter på et køligt sted.

Imens laves vandbakkelsesdejen:
Vand og fedtstof bringes i kog og melet røres i. Afbages til dejen slipper gryden, der så tages af ilden. Æggene tilsættes et ad gangen.


Butterdejen deles i 2 dele, der hver rulles ud til aflange strimler på ca. 15x30 cm. og prikkes med en gaffel. Fyldet smøres ned ad midten. Ovenpå sprøjtes vandbakkelsesdejen og begge sider af butterdejen lægges op omkring.

Pensles med æggestrygelse. Bages på midterste rille ved 200 grader C i ca. 30 minutter. Pyntes med lidt glasur og et par striber gele.

Tips:

694





karakterer:
Opskriften er vist 3895 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu