Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren.
Husk gæren må ikke varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse i ca. 15 minutter på et lunt sted, tildækket.
1/3 af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Kuglerne rulles ud og lægges i rund aluform 22 cm. eller springform, dejen skal gå ca. 1 cm. op ad formens kant. 1 spsk. remonce smøres på hver bund, derover smøres 2 spsk. vaniljecreme (bagefast), og rosinerne drysse på, rosiner kan undværes. Resten af dejen rulles ud til ca. 60x20 cm., og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i formene. Efterhæver i ca. 30 minutter på et lunt sted, tildækket. Pensles med æggestrygelsen og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Afkøles i formene og pyntes med hvid glasur. Dybfrysning: Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder. Optøning: I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballage på 1-1½ time. I en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn optøs brødet på ca. 10-12 minutter. |
Opskrift på dagmartærteDagmartærten er en klassisk smørkage, som har været en fast del af mange kaffeborde gennem årenes løb. Kagen indeholder en tilpas mængde remonce, smør og wienerdej, som sender dig afsted til den syvende himmel, så snart du tager en bid af denne lækre, velsmagende wienerbrødstærte. Smørkagen kan nemt laves selv, så hvorfor ikke kaste dig ud i det og lave din egen version af en hjemmelavet dagmartærte? Du finder den bedste dagmartærte wienerbrød opskrift her hos Alletiders Kogebog. Den passer perfekt til morgenbordet søndag morgen, til brunch eller blot som et skønt indspark til eftermiddagskaffen.Denne opskrift på smørkage giver hele 2 stk. og du kan med fordel nedfryse den ene, hvis ikke den når at blive spist inden. Gammeldags smørkage med remonce falder som nævnt i god jord hos mange, og måske har du smagt en bid af denne klassiske kage hos dine bedsteforældre? Dagmartærte historieOprindeligt laves tærten på en wienerdej og ikke en klassisk bløddej med gær. Der kan derfor være delte meningen om navnet, men historisk set består en dagmartærte smørkage af wienerdej, remonce og creme. Glasuren er enten hvid, brun eller en kombination af begge.Dagmartærte - kalorierDenne dagmartærte opskrift er ikke kalorielet, hvilket nok ikke overrasker dig. Et stykke på 100 g indeholder 361 kalorier.FAQHvorfor hedder det dagmartærte? |
Opskriften er vist 80754 gange,
og udskrevet 1242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne